dilluns, 15 de setembre del 2008

92 participants!

3 comentaris


Ja s'acosta el dia en què sortiran a la llum els guanyadors del XVII Concurs de Còmics de Calldetenes. Serà el dissabte dia 20 de setembre a les 19.00h, durant l'acte de lliurament dels XXIX Premis Literaris, a l'Auditori Teatre de Calldetenes.
Enguany la participació ha resultat molt exitosa ja que s'han rebut 92 còmics -dels 300 treballs que conformen la totalitat dels premis literaris-, reafirmant la línia ascendent de concursants dels darrers quatre anys:

2005.......... 43 còmics
2006.......... 43 còmics
2007.......... 68 còmics
2008.......... 92 còmics

Des de l'organització, felicitem de tot cor els participants, i els animem que repeteixin l'any que ve, sigui quin sigui el resultat dels premis d'aquesta edició. Cal valorar l'esforç que suposa crear una bona història, amb text i imatges, en una sola pàgina. És més dificil que que pot semblar en un primer moment.

De ben segur que la bona qualitat de les obres que anem recopilant amb el concurs de Calldetenes, aportarà el seu granet de sorra a obrir una mica més els ulls dels qui qualifiquen el mitjà del còmic de simplement "ninots". Salut!

dimarts, 2 de setembre del 2008

Tanoka i Tonet al Retalls de Cultura

1 comentaris


Des de principis d'aquest any col·laboro mensualment amb la revista Retalls de Cultura amb una tira còmica protagonizada per en Tonet, un pagès del Ripollès, i en Tanoka, un japonès misteriós.
Aquesta feina gairebé va coincidir amb la finalització de la tira de l'Angelina, que s'havia anat publicant a La Marxa i l'Osona Comarca durant gairebé 10 anys. O sigui que en Tanoka i en Tonet van omplir el buit que em va deixar la iaia Angelina en la tasca de fer una sèrie de còmic de publicació periòdica. Una tasca en la qual s'aprenen moltes coses i t'ajuda a estar en forma artísticament parlant.
Ara Retalls de Cultura acaba de signar un conveni de col·lboració amb el Grup Nació Digital -GND-, que inclou l'intercanvi de publicitat i la cessió de notícies entre ambdós mitjans. Val a dir que el GND es mou per internet, i edita entre d'altres les webs d'ElRipolles.info i d'Osona.com. Per tant es tracta de complementar dos mitjans en principi tan diferents com el digital i el de paper.
Enhorabona a en Sergi Morato i la Vanesa Alarcón, els responsables de Retalls de Cultura, per aquest pas endavant, i que no parin! La revista té un disseny molt cuidat, és amena i molt útil per la seva potent secció comercial.

De moment es reparteix pel Ripollès, però no trigarà a estendre's per la Garrotxa i per Osona. A Calldetenes, però, som privilegiats, i també ens fan arribar alguns exemplars que repartim per algunes botigues del poble.

dilluns, 1 de setembre del 2008

Un bon il·lustrador de Calldetenes

0 comentaris


Us presento la web d'en David Arumí, un jove il·lustrador calldetenenc que ha començat molt fort la seva carrera -si feu un cop d'ull a la seva web sabreu perquè-.
El seu estil tan personal, sumat a un acabat professional, fan que el seu art sigui únic dins el competitiu món de la il·lustració infantil. Ha fet les il·lustracions per a llibres escolars d'importants editorials del país, ha dibuixat per a publicitat de coneguts grups empresarials, i fins i tot ha guanyat una vegada el Concurs de Còmics de Calldetenes. Tot un crack.

Perdeu-vos per la seva web: http://www.davidarumi.com

Noticies sobre còmics ....

 
UnXicdeTot- CalldeCòmics - Template By Blogger Clicks